Rusya Oturum İzni 2022
Rusya’da ikamet etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, diğer ülke vatandaşları ve vatanı olmayan kişiler Rusya oturum izni almalıdır. Rusya oturum izni Rusya’da ailesi ile beraber oturmak isteyen, Rusya’da çalışmak isteyen, Rusya’daki iş hacmini geliştirmek isteyen, Rusya’da eğitim görmek isteyen kişilere verilmektedir. Rusya oturum izni başvuruları Ocak ayında alınmaktadır. Başvurular şubat ayında sonuçlanmaktadır.
Rusya oturum izni başvuruları Rusya’nın Türkiye’de bulunan temsilciliklerine yapılmaktadır. Başvurular temsilcilik tarafından kabul edildikten sonra incelenmesi için Rusya İçişleri Bakanlığı’na gönderilmektedir. Başvuruları inceleme ve değerlendirme yetkisi Rusya İçişleri Bakanlığı’na aittir. Rusya oturum izni her yıl belirli bir kotada verilir.
Rusya oturum izni başvurusu için öncelikle vize başvurusu yapılacak olan temsilcilikten randevu alınmalıdır. Randevu tarihine kadar gerekli belgeler hazırlanmalıdır. Randevu tarihinde bu belgeler vize başvurusu yapılacak temsilciliğe verilmelidir. Bu belgeler içerisinde en önemli olan belge vize başvuru anketidir. Bu anket internet üzerinden doldurulmalı ve çıktısı alınmalıdır. Ayrıca oturum izni talebinize göre, davetiye almalısınız. Bu davetiyenin Rusya onaylı olması gerekmektedir. Belgelerin hepsinin noter onaylı Rusça çevirisi gerekmektedir.
Rusya Oturum İzni
- Almanya,
- Avusturya,
- Belçika,
- Çek Cumhuriyeti,
- Danimarka,
- Estonya,
- Finlandiya,
- Fransa,
- Hollanda,
- İspanya,
- İsveç,
- İtalya,
- Liechtenstein,
- Macaristan,
- Letonya,
- Litvanya,
- Lüksemburg,
- Malta,
- Polonya,
- Portekiz,
- Slovakya,
- Slovenya ve
- Yunanistan’ı kapsamaktadır.
İsviçre, İzlanda ve Norveç ise AB’ye üye olmadıkları halde özel bir anlaşma aracılığı ile Schengen Bölgesi’ne dahil olmuşlardır. Schengen Bölgesi’ne üye ülkelere seyahat etmek isteyen kişiler, seyahatlerini vize başvurusunda bulundukları Schengen ülkesinden başlatmak kaydıyla diğer Schengen ülkelerine aynı vize ile seyahat edebilmektedir. Schengen vizesi 90 güne kadar olan seyahatler için geçerlidir.
Rusya'ya Yerleşmek İstiyorum
Belirli bir nedenden dolayı Rusya’ya yerleşmek isteyen kişiler hangi nedenler ile nasıl Rusya’ya yerleşeceğini araştırmaktadır. Bu yazıda Rusya’ya yerleşmek istiyorum diyen kişilerin soruları cevaplandırılmıştır.
Rusya’ya yerleşmek için geçerli bir nedeniniz olmalıdır. Bu neden Rusya’da uzun süreli ikamet etmenizi gerektirecek bir neden olmalıdır. Rusya’ya yerleşmek isteyen kişiler, bu nedenlerini evraklar ile yetkililere kanıtlamalıdır.
Rusya’ya yerleşmek isteyen kişiler, Rusya oturum izni almalıdır. Rusya oturum izni alacak olan kişiler, öncelikle Rusya uzun süreli vize almalıdır. Rusya uzun süreli vize alan kişiler, Rusya’ya girdikten sonra oturum izni almalıdır.
Rusya oturum izni ilk önce belirli bir süre için verilir. Geçici Rusya oturum izni alındıktan sonra gerekli şartların karşılanması ile kalıcı oturum izni alınabilmektedir. Rusya kalıcı oturum izni alan kişiler, belirli bir süre Rusya’da ikamet ettikten sonra vatandaşlık alabilmektedir. Bunun için gerekli olan şartların karşılanması gerekmektedir.
Rusya Oturum İzni Nasıl Alınır?
Rusya oturum izni nasıl alınır? Türk vatandaşlarının Rusya’da oturum izni alabilmeleri vize prosedürleri çerçevesinde gerçekleştirilmektedir. Rusya her yıl eyalet başına 1500 ila 3000 kişi için oturum izni vermektedir. Başvurular her yıl ocak ayında başlayıp şubat ayında sonuçlanmaktadır. Geçici Rusya vizesi ile Rusya'ya giden vatandaşlar oturum izni alabilmek için önce savcılıklar temiz sabıka kaydını almalıdırlar. Sabıka kaydınızı e-devlet üzerinden alacaksanız bu belgeyi bulunduğunuz bölgedeki savcılığa apostil yaptırmanız gereklidir. Uluslararası belge olacağı için apostil bulunmayan sabıka kaydı belgeleri kabul edilmemektedir. Bir diğer önemli husus ise oturum izni için gerekli olan belgelerin Rusya’daki noterden onaylı olması gerektiğidir. Rusya’da yaşayacağınız yerin göçmenlik bürosuna başvuruda bulunmanız gereklidir. Oturum izni için şahsen yapılan başvurular kabul edilmektedir. Oturum izni üç kategoriye ayrılır;
- Rusya’ya geçici süre ile gelenler
- Geçici oturma iznine sahip olanlar
- Kalıcı oturma iznine sahip olanlar
Geçici oturum izni 3 yıl süreyle verilmektedir. Süre dolduğunda oturum izninizi yenilemeniz gerekmektedir. Yenileme işlemini yapmayan kişiler kaçak çalışan olarak değerlendirilip sınır dışı edilebilmektedir.
Rusya Oturum İzni Alma
Rusya’da 90 günden daha fazla ikamet edecek olan kişiler, Rusya oturum izni almalıdır. Rusya oturum izni alacak olan kişiler, Rusya oturum izni alma hakkında araştırma yapmaktadır. Bu yazıda Rusya oturum izni alacak olan kişiler için Rusya oturum izni alma hakkında bilgi verilmiştir.
Rusya oturum izni alacak olan kişiler; Rus aile üyesine sahip olma, Rusya’da doğmuş olma, Rus vatandaşı ile evli olma, Rusya’da çalışma ya da Rusya’da yatırım yapma amacı ile Rusya oturum izni alınabilir.
Rusya Hükümeti ülkesine yerleşmek isteyen kişilere öncelikle geçici oturum izni hakkı tanımaktadır. Bu oturum süresinin geçerlilik süresi 3 yıldır. Ancak her yıl oturum izninin doğrulanması gerekmektedir. Geçici oturum izni ile Rusya’da 1 yıl ikamet eden kişiler, Rusya kalıcı oturum izni başvurusunda bulunabilir.
Rusya oturum izni başvuruları Rusya Federal Göçmen Dairesi’ne yapılabilmektedir. Oturum izni alabilmek için geçerli bir nedeninizin olması gerekmektedir. Bu neden gerekli olan evraklar ile Rusyalı yetkililere kanıtlanmalıdır.
Rusya Oturum İzni İşlemleri
Rusya’ya belirli bir amaçla yerleşmek isteyen kişiler, Rusya’da ikamet edebilmek için oturum izni almalıdır. Rusya oturum izni alacak olan kişiler, Rusya oturum izni işlemlerini merak etmektedir. Bu yazıda Rusya oturum izni işlemleri hakkında bilgi verilmiştir.
- Rusya oturum izni alabilmek için öncelikle Rusya’nın Türkiye’de bulunan konsolosluklarından uzun süreli Rusya vizesi almalıdır.
- Rusya oturum izni alacak olan kişilerin almak istediği vize Rusya’da ikamet etmenizi gerektirecek nedenler olmalıdır.
- Rusya uzun süreli vizesi alacak olan kişiler, Rusya konsolosluklarına başvurusunu yaptıktan ve olumlu sonuçlandıktan sonra Rusya’ya giriş yaparak başvurunuzu başlatabilirsiniz.
- Rusya’ya giriş yapan kişiler, Rusya oturum izni başvurularını Rusya Federal Göç Ofisi’ne yapabilmektedir.
- Başvuru için Rusya Federal Göç Ofisi’ni ziyaret ederek gerekli olan evraklar ile birlikte başvurunuzu yapabilirsiniz.
- Rusya Federal Göç Ofisi, Rusya oturum izni başvurularını ortalama olarak 3 ay içerisinde sonuçlandırmaktadır.
Rusya Oturum İzni Başvurusu
Rusya’ya yerleşmek amacı ile gidecek olan kişilerin Rusya oturum izni alması gerekmektedir. Rusya oturum izni alacak olan kişiler, Rusya oturum izni başvurusu hakkında araştırma yapmaktadır. Bu yazıda Rusya oturum izni alacak olan kişiler için Rusya oturum izni başvurusu yapacak olan kişiler için bilgi verilmiştir.
Rusya oturum izni başvurusu yapabilmek için Rusya’da bulunmanız gerekmektedir. Bunun için ise öncelikle Rusya uzun süreli vize alarak Rusya’ya giriş yapmalısınız. Bu vize sizin ülkede uzun süreli kalmanız gerektiğini gösteren bir vize olmalıdır.
Rusya uzun süreli vize alan kişiler, Rusya’ya giriş yaptıktan sonra Rusya Federal Göç Ofisi’ne başvuru yapmalıdır. Başvuru yapacak olan kişiler, gerekli olan evraklar ile Rusya Federal Ofisi’nden randevu alarak gerekli olan evraklar ile başvuru yapılmalıdır. Rusya Göç Ofisi’ne başvuru yapacak olan kişilerin Rusya’da ikamet etme nedenini kanıtlaması gerekmektedir.
Rusya Geçici Oturum İzni
Rusya’da uzun süre ikamet etmek isteyen veya Rusya vatandaşlığı almak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları şu an yaşadıkları veya yaşamayı düşündükleri yerdeki göçmenlik ofisine geçici oturum izni için belgelerini teslim etmek zorundadır.
- Geçici oturum izni başvuru formu
- Kimlik fotokopisi
- Geçici oturum izni için ödenen ücret
- Bulaşıcı hastalığı olmadığına dair sağlık raporu
- Gelir beyannamesi
- Rusya’da vergi verilecek kuruma kayıt yapıldığına dair belge
Oturum izni alındıktan 1 yıl sonra hala ülkede ikamet ettiklerini beyan etmeleri gerekmektedir. 1 yılın sonunda yine kalmaya devam edeceklerse yeni bildirimi 2 ay içerisinde yapmaları önemlidir.
Rusya Geçici Oturum İzni Gerekli Belgeler
Rusya’da uzun süre ikamet etmek isteyen veya Rusya vatandaşlığı almak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları şu an yaşadıkları veya yaşamayı düşündükleri yerdeki göçmenlik ofisine geçici oturum izni için belgelerini teslim etmek zorundadır.
- Geçici oturum izni vize başvuru formu
- Kimlik fotokopisi
- Geçici oturum izni için ödenen ücret
- Bulaşıcı hastalığı olmadığına dair sağlık raporu
- Gelir beyannamesi
- Rusya’da vergi verilecek kuruma kayıt yapıldığına dair belge
Oturum izni alındıktan 1 yıl sonra hala ülkede ikamet ettiklerini beyan etmeleri gerekmektedir. 1 yılın sonunda yine kalmaya devam edeceklerse yeni bildirimi 2 ay içerisinde yapmaları önemlidir.
Rusya Oturum İzni Şartları Nelerdir?
Bir ülkeye gitmek için vize almak aslında önemli bir adım olarak görülebilir. Ancak bir ülkede yaşamak istiyorsanız sadece vize almak işinizi görmeyecektir. Bunun en temel nedeni vizenin ülkeler açısından geçici bir belge olmasıdır. Yani bu ülke bir süre sonra sizi göndereceği yönünde bir düşünceye sahiptir. Ancak bunu değiştirmenin bir yolu var, o yol ise oturum izni almak. Örnek olarak Rusya’da yaşamınızı devam ettirmek istiyorsanız Rusya Oturum İzni belgesini almanız gerekiyor. Eğer bu işlemi yaparsanız ve belgelerinizi alırsanız artık Rusya’da rahatlıkla yaşayabiliyorsunuz. Herhangi bir güvenlik problemi ya da ülke dışına çıkartılmak için geçerli bir sebep ortada kalmıyor. Ancak tabii ki de bir ülkeden oturum izni almak çok kolay bir şekil değil. Çünkü sıradan bir vatandaş gibi o ülkenin parçası oluyorsunuz. Peki Rusya Oturum İzni Şartları Nelerdir?
Rusya Oturum İzni Şartları
Aslında belirli bir şartı yerine getirmek size bu belgenin verilmesini sağlamayacaktır. Burada asıl önemli olan bazı durum ve ortamların meydana gelmesidir. Örnek olarak Rus vatandaşı biriyle evlenmeye karar verirseniz bu sizin oturum izni almanızı sağlar. Bunun dışında ticari bir yatırım yapacaksanız bu da size oturum izni verilmesini sağlayabilir. Ancak bilinmesi gereken en önemli şey ülkelerin oturum izni vermek konusunda çekimser davrandığıdır. Bu nedenle süreç boyunca oldukça dikkatli olmak ve hatta gerekirse Vize Merkezlerinden yardım almak bu süreçte işinizi çok kolaylaştıracaktır.