Rusya Aile Birleşimi Vizesi

Rusya aile birleşimi vizesi 2022 evraklarını hazırlayarak Rusya’da aile bireşimi koşulu ile uzun vadeli oturum hakkına sahip olunabilir. Normal dönemde 6 aydan fazla vize izni vermeyen Rusya, oturum izni için gerekli şartları karşılayan yabancı uyruklu kişilere daha uzun oturum izni vermektedir. Rusya’da ikameti bulunan aile bireylerinin başvuruları ile oturum izni sürecini başlatmak mümkün olur.

Rusya Aile Birleşimi Vizesi 2022

Rusya’da bulunan eş ile ya da aile üyesi ile beraber yaşmak isteyen kişilerin Rusya aile birleşimi vizesi alması gerekecektir. Bunun için Rusya’da yaşayan aile üyesinin ya da eşin Rusya vatandaşı olması veya Rusya’da yasal ikamet izninin olması gerekmektedir. Rusya’da yaşayan akrabanın birinci dereceden akraba olması gerekiyor. Ayrıca Rusya’da bulunan aile üyesinden vize başvurusu için davetiye almalısınız.

Rusya aile birleşimi için Türkiye’de uzun süreli oturum izni başvurusunda bulunulmamaktadır. Öncelikle Türkiye’de geçici oturum izni başvurusunda bulunmalı, Rusya’ya gidince Rusya Göç Bürosu’na uzun süreli oturum izni başvurusunda bulunmalısınız.

Rusya aile birleşimi vizesi için öncelikle Türkiye’de bulunan Rusya temsilciliklerine başvurmanız gerekmektedir. Vize başvurusu için öncelikle Rusya vizesi başvuru merkezinden ya da Rusya Konsolosluğu’ndan randevu almalısınız. Daha sonra internet üzerinden Rusya vize anketini doldurarak çıktı almalı ve gerekli belgeleri randevu tarihine kadar hazırlamalısınız. Randevu tarihinde başvuru yapacağınız yerde olmalı ve vize harcını yatırarak vize başvurunuzu başlatmalısınız.

 

Rusya aile birleşimi vizesi alındıktan ve Rusya’ya gittikten sonra Rusya Göç Bürosu’na oturum izni başvurusunda bulunmalısınız.

Rusya Aile Bileşimi Vizesi

Rusya aile birleşimi vizesi veya Rus vatandaşıyla evlilik niyetiyle uzun süreli konaklama, oturma isteğinde bulunmak isteyen Türk bireylerinin Rus Konsoloslukları üzerinden Rusya oturum izni almaları gerekecektir. Türk bireylerinin Rus vatandaşı ile evli, partner olması ya da Rus Vatandaşı anne babası olanlar için Rusya aile birleşimi vizesi yoluyla oturma, konaklama izni alıp Rusya’da uzun süreli(D tipi) yaşama hakkına sahip olabileceklerdir.

Bu hakkı kullanmak istemeniz durumunda hem Türkiye’de hem de Rusya Federasyonunun belirlemiş olduğu birkaç kuralı yerine getirmeniz gerekecektir. Rusya Federasyonu, Rus hükümeti üzerinden belirlenmiş kontenjan içinde oturum izni vermektedir. Rusya için oturum, konaklama izni almanız mümkün ise sizlere önemli olarak, birinci olarak geçici oturum, konaklama izni verilmektedir. Kalıcı oturum izninin verilmesi durumunda belirli bir süre Rusya’ da oturduğunuz, konaklakladığınız süre zarfından Rus kuruluşları üzerinden sizlere verilecektir. Rusya vatandaşı ile evlilik ve aile birleşimi vizesi tercihlerini kullanarak konaklama, oturum iznine ait, sahip olmak için Türkiye’de gereken vize prosedürlerini yaparak Rusya’ ya giriş sağladıktan sonra aile birleşimi vizesi oturum izni almak üzere Rusya’daki göç bürosunun belirlediği Rusya oturum izni için gerekli prosedürlere uygun belgelerini hazırlayarak sizlere ikemetgah olarak yakın olmakta olan Rusya Federal Göç Bürosu’ nu ziyaret ederek konaklama, oturum izni isteğinizi gerçekleştirme hakkına sahip olabileceksiniz.

Rusya aile birleşimi vizesi için sizlere verilmekte olan oturum izni 3 yılı kapsamaktadır. Eğer bu süreyi uzatmak isterseniz konaklama, oturum izni sürecini güncel olarak yenilemeniz gerekecektir. Aile birleşimi vizesi niyetli Rusya vizesi gerekli evraklar; vize isteği formu, 1 adet vesikalık fotoğraf, kendinize ait pasaport, Rusya vatandaşılığı olan anne ve babanın ya da partnerin pasaportu ve fotokopisi, Rus vatandaşılığı olan bir bireyle evli iseniz (evlilik belgesi, aile cüzdanı, noter tasdikli çevirisi), Rusya bireyinin iş göremez yetişkin çocuklu ise (şahısın doğum belgesi , iş göremez olduğuna dair tasdikli evrak ve noter tasdikli çeviri) gibi olan evrakları hazırlamanız gerekecektir.

Kuzey Avrasya’da bulunan Rusya’ya gitmek için bilet hazırlığı içinde misiniz? O zaman size Rusya aile birleşimi vizesi başvurusunun olumlu sonuçlanması için hangi belgelere, ne gibi şartları barındırmanız gerektiğine dair bilgileri aktaralım.

Rusya’da aile birleşiminin gerçekleşmesi için hem Rusya’da hem de Türkiye’de yapılması istenen bazı prosedürler mevcuttur. Rusya, diğer ülkelere nazaran oturma izni konusunda daha esnek davranmaktadır. Örneğin, hükümet tarafından kontenjan ile oturma hakkı tanınabilmektedir. 

Rusya’da aile birleşimi için oturma izninin alınabilmesi mümkünse öncelikle geçici bir oturma izni verilir. Kalıcı otura izni, belirli bir sürenin yaşanmasının ardından Rusya yetkili kurumları tarafından verilir.

Rusya’da aile birleşimi isteği başvurusunda belirtilen evrakların yansıra bazı durumlarda ek evrakların da istenmesi söz konusu olabilir. Rusya vizesi için istenen evrak listesi şu şekildedir.

 

Rusya Evlilik ve Rusya Aile Birleşimi Vizesi

Rusya’da evlilik veya aile birleşimi nedeniyle uzun süreli ikamet etmek isteyen Türk vatandaşlarının Rusya makamları tarafından oturum izni almaları gereklidir. Bir Rusya vatandaşı ile evli olan veya Rusya vatandaşı ebeveyne sahip olan Türk vatandaşları aile birleşimi ile oturum izni almaları mümkündür. Rusya’da aile birleşimi işleminin gerçekleştirilebilmesi için hem Rusya’da hem de Türkiye’de yerine getirilmesi gereken bir takım prosedürler bulunmaktadır. Bunun yanı sıra Rusya Federasyonu, hükümet tarafından belirlenen kotaya göre oturum izni vermektedir. Rusya aile birleşimi izni aldığınızda ilk olarak geçici oturum izni verilmektedir. Kalıcı oturum izni alabilmeniz için belli bir süre Rusya’da yaşamanız gerekmektedir.

 

Rusya Aile Birleşim Vizesinin Alınması

Rusya aile birleşim vizesi alırken hazırlayacağınız evraklardan ilki pasaporttur. Pasaportunuzun içerisinde mutlaka doldurulmamış boş yapraklar olması gerekmektedir. Aynı zamanda uzun bir süre geçerliliğini koruyacak nitelikte olması ve okunabilir bir pasaport olması da önemli noktalar arasındadır. Rusya aile birleşim vizesi alacak kişilerin başvuru formunu da eksiksiz doldurulması gereklidir.

Bu formu doldurulurken Rusça olarak doldurulması ve kişisel, iletişim, eğitim, pasaport bilgilerinin yer almasına özen gösterilmelidir. Rusya aile birleşim vizesi konusunda ilgili konsolosluklara bu belgelerinizi teslim etmelisiniz. Ancak belge teslimi öncesinde aile birleşimi vize harçlarını da ilgili bankalara yatırmak zorundasınız. Sizlere verilen dekontun mutlaka dosyada olmazsa en önemli kriterler arasında yer alır. Bu süreçte dikkat edilmesi gereken en önemli noktalar arasında Rusya’da yaşayan eşin hazırlayacağı evrak türleri ve gelmektedir.

 

Bu kişilerin evrak listesinde mutlaka belirtmesi gereken önemli noktalar bulunmaktadır. İkametgâh belgesi, evlenme belgeleri, nüfus cüzdanı ve tam vukuatlı nüfus kayıt örneği gibi tüm belgelerin hazırlanması önemli kriterler arasında yer almaktadır. Rusya aile birleşim vizesi alındığı zaman kişiler Rusya’da vize kapsamında uzun yıllar yaşayabilme imkânına sahip olabilmektedir. Bu vizenin süresi dolarsa ilgili kurumlara başvuru yaparak tekrar uzatabilirsiniz.

Rusya Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır?

Rusya aile birleşimi vizesi 2022 yılında istenen evraklar vatandaşlara başvuru sırasında verilir. Vatandaşlar yapacakları acente başvuruları esnasında bu listeyi edinebilirler. Başvuru belgeleri acentelerin kontrolünde hazırlanır ve eksiksiz şekilde başvuru merkezlerine bildirilir. Vize başvuru belgesi ile imza onaylı diğer belgelerin değerlendirme süreci sonrasında vatandaşlar aile birleşimi vizesine sahip olabilirler.

 

Aile Birleşimi İçin Verilen Rusya Oturum İzninin Çıkma Süresi

 

Rusya aile birleşimi yolu ile verilen oturum izinlerinin sonuçlanma süresi Rusya Federasyonu’nun başvuru sahibinin uyruğuna yönelik uyguladığı vize prosedürlerine göre değişkenlik gösterebilmektedir. Başvuru sahibi Rusya’ya vizesiz seyahat edebilen bir ülkenin vatandaşı ise oturum izninin sonuçlanması 2 ay, Rusya’ya seyahat edebilmek için vize alması gereken bir ülkenin vatandaşı ise oturum izninin sonuçlanma süresi yaklaşık 6 aydır. Eksik evrak teslim edilmesi veya Rusya Göç İdaresi’nin ek evrak talep etmesi gibi durumlarda başvurunuzun sonuçlanma süresi uzayabilmektedir.

 

 

Rusya’ya ülkemizden göç eden kişilerin önemli bir çoğunluğu aile birleşimi yoluyla bunu yapıyorlar. Bu aslında doğal bir şekilde gerçekleşebileceği gibi kimileri tarafından para karşılığında da sağlanabilen bir olay. Yani formalite bir evlilik yoluyla aile birleşimi oturma izni alınabiliyor. Tabi ki de bu yasalara aykırı bir durum ve uzun vade de insanların sorun yaşamasına neden olabiliyor. Ancak doğal bir şekilde gerçekleştiğinde ülkeler bu duruma müdahale etmiyorlar ve çift istedikleri ülkede yaşayabiliyor. Bunun için vizeye bile gerek kalmıyor. Yani bu konuda genel anlamıyla hoşgörülü bir tutum olduğu söylenebilir. Peki Aile Birleşimi için verilen Rusya oturma izninin çıkma süresi ne kadar?  

Aslında bu bir miktar değişken olabilmektedir. Ancak genel olarak şöyle söylenebilir: Aile birleşimi için başvuruyu yapan kişiye vize uygulanmayacaksa işlemler 2 ay gibi çok kısa bir sürede tamamlanabilmektedir. Ancak başvuran şahsa vize işlemleri uygulanacaksa işlemler 6 aya kadar sürebiliyor. Arada böylesi bir fark olması aslında çok doğal çünkü vatandaş olmak önemli bir etken. Tabi ki de o dönemde ülkenin bürokrasisi ve işlem yoğunluğu da bu süreyi kısaltıp uzatabilir. Net bir süre söylemek bu yüzden mümkün olmayabiliyor. Ancak çoğunlukla bu sürelere benzer bir süre içerisinde oturum izni çıkacaktır. Oturum izni çıktıktan sonra ise hiçbir ek işleme gerek duyulmadan süreç tamamlanabilir.

Rusya’da Aile Birleşimi Yoluyla Oturum İzni Başvurusu 

 

Rusya’da aile birleşimi veya evlilik yolu ile uzun süreli oturum izni almanız için Türkiye’de yapmanız gereken işlemleri tamamlayıp Rusya’ya giriş yaptıktan sonra evraklarınızı hazırlayıp bulunduğunuz yerdeki Federal Göç Bürosu’na uzun süreli oturum izni için başvuru yapmanız gerekmektedir. Başvurunuz olumlu olarak sonuçlandığı takdirde ilk olarak geçici oturum iznine sahip olursunuz. Aile birleşimi yoluyla verilen oturum izninin süresi 3 yıldır. Süre dolduğunda oturum izninizi yenilemeniz gerekmektedir. Yenileme işlemini yapmayan kişiler kaçak çalışan olarak değerlendirilip sınır dışı edilebilmektedir. Geçici oturum izniniz pasaportunuza vurulan damga olarak verilmektedir. Vatandaşlığı olmayan kişiler için ise oturum izni resmi bir belge olarak verilir. 

 

Oturum izni için gerekli olan belgeler: 

 

  • Geçici oturum izni başvuru formu (noter onaylı tercümesi ile birlikte) 
  • Başvuru sahibi bir Rus vatandaşı ile evliyse 4 adet siyah beyaz veya renkli, başörtüsü olmayan, 35x45 mm boyutlarında biyometrik fotoğraf 
  • Başvuru sahibi bir Rus vatandaşının çocuğu ise 2 adet siyah beyaz veya renkli, başörtüsü olmayan, 35x45 mm boyutlarında biyometrik fotoğraf
  • Başvuru sahibinin en az 3 yıl geçerliliği olan pasaportu
  • Sabıka kaydının Rusya’da noter onaylı tercümesi
  • Başvuru sahibi Rus vatandaşı ile evliyse Rusya noter onaylı evlilik cüzdanı tercümesi
  • Başvuru sahibi Rus vatandaşının reşit olmayan çocuğu ise doğum belgesi veya kimliği
  • Başvuru sahibi Rus vatandaşının 14-18 yaş arasındaki çocuğu ise Rusya’da ikamet etmeyi kabul ettiğini gösteren noter onaylı belge tercümesi
  • Başvuru sahibinin ve Rus aile üyelerinin AIDS (HIV) taşımadığına dair sağlık raporu
  • Başvuru sahibinin ve Rus aile üyelerinin Rusya’daki ve yabancı ülkedeki tıbbi kurumlardan aldığı bulaşıcı hastalık ve tüberküloz taşımadığına dair sağlık raporu
  • Geçici oturum izni için alınan ücretin ödendiğine dair belge 

Rusya’ya vizesi seyahat eden yabancı ülke vatandaşlarının oturum izni için hazırlaması gereken evraklar: 

 

  • Geçici oturum izni başvuru formu
  • Başvuru sahibinin pasaportu (noter onaylı tercümesi ile birlikte)
  • Başvuru sahibinin göçmen kartı (bu kart ya Rusya Federal Göç İdaresi ya da ülkeye girişte sınır polisi tarafından damgalanmış olmalıdır)
  • Başvuru sahibinin oturum izni başvurusu tarihinden en eski 30 gün önce alınmış olan bulaşıcı hastalık, tüberküloz ve AIDS (HIV) taşımadığını gösteren sağlık raporu
  • Başvuru sahibinin Rusya’ya girişinden itibaren en çok 1 yıl içerisinde federal vergi dairesine kayıt yaptırdığını gösterir belge
  • Geçici oturum izni için alınan ücretin ödendiğine dair belge 

Rusya Aile Birleşimi Vize Başvuru Noktaları

Rusya aile birleşimi için gerekli olan başvuru Rusya vizesi veren noktalar aracılığı ile gerçekleştirilebilir. Vize danışmanlarının kontrolünde yapılan başvurunun ardından gerekli evrakların da eksiksiz bir şekilde teslim edilmesi ile eğer herhangi olumsuz bir durum söz konusu olmazsa vatandaşlar Rusya aile birleşimi 2022 onayına sahip olabilirler.

Oturum İzni Almak İçin Rus Vatandaşın Aile Üyelerine Verilen Rusya Vizesi

Türkiye’de bulunan Rusya Konsoloslukları üzerinden uzun süreli oturum izni almanız mümkün değildir. Uzun süreli oturum izni alabilmeniz için Rusya’ya giriş yaptıktan sonra göç bürosuna uzun süreli Rusya oturum izni için başvuru yapmanız gerekmektedir. Dolayısıyla Rusya aile birleşimi vizesi alabilmeniz için önce Türkiye’de bulunan Rusya Konsolosluğundan vize başvurusu yapmanız gerekmektedir. Rus aile üyeleri aracılığı ile aile birleşimi vizesi başvurunuzun adı Rusya kolaylıklı vizesi olarak geçmektedir. Türkiye’de bulunan Rusya konsolosluklarında yapacağınız işlemlerden sonra Rusya aile birleşimi yolu ile uzun süreli oturum izni almak için Türkiye’den yapmanız gereken bir diğer işlem sabıka kaydınızı almanızdır. Sabıka kaydınızı e-devlet üzerinden veya savcılığa başvurarak alabilirsiniz. E-devlet üzerinden alınan sabıka kayıtlarını apostil yaptırarak onaylatmanız gerekmektedir.  

 

Başvuru için gerekli belgeler: 

 

  • 1 adet vesikalık fotoğraf 
  • Pasaport
  • Rusya Vize başvuru formu
  • Rusya vatandaşı olan eş veya ebeveynin pasaportu ve fotokopisi
  • Başvuru sahibi bir Rus vatandaşı ile evli ise evlilik belgesi, evlilik cüzdanı ve noter onaylı tercümesi
  • Başvuru sahibi bir Rus vatandaşının reşit olmayan çocuğu ise başvuru sahibinin doğum belgesi ve noter onaylı tercümesi
  • Başvuru sahibi bir Rus vatandaşının iş göremez yetişkin çocuğu ise başvuru sahibinin doğum belgesi, iş göremez olduğuna dair herhangi bir belge ve noter onaylı tercümesi 
 

Rusya Aile Birleşimi İçin Verilen Rusya Oturum İzninin Çıkma Süresi

Rusya aile birleşimi yolu ile verilen oturum izinlerinin sonuçlanma süresi Rusya Federasyonu’nun başvuru sahibinin uyruğuna yönelik uyguladığı vize prosedürlerine göre değişkenlik gösterebilmektedir. Başvuru sahibi Rusya’ya vizesiz seyahat edebilen bir ülkenin vatandaşı ise oturum izninin sonuçlanması 2 ay, Rusya’ya seyahat edebilmek için vize alması gereken bir ülkenin vatandaşı ise oturum izninin sonuçlanma süresi yaklaşık 6 aydır. Eksik evrak teslim edilmesi veya Rusya Göç İdaresi’nin ek evrak talep etmesi gibi durumlarda başvurunuzun sonuçlanma süresi uzayabilmektedir.

Rusya Aile Birleşimi Vizesi İçin İstenen Evraklar

Rusya aile birleşimi vizesi 2022 yılında istenen evraklar vatandaşlara başvuru sırasında verilir. Vatandaşlar yapacakları acente başvuruları esnasında bu listeyi edinebilirler. Başvuru belgeleri acentelerin kontrolünde hazırlanır ve eksiksiz şekilde başvuru merkezlerine bildirilir. Vize başvuru belgesi ile imza onaylı diğer belgelerin değerlendirme süreci sonrasında vatandaşlar aile birleşimi vizesine sahip olabilirler.

Rusya başvuru vizesi için randevu alındıktan sonra hazırlanması gereken gerekli evrakla şu şekildedir:

  • Aile birleşimi vizesi başvuru formu,
  • Başvuruda bulunan kişinin pasaport aslı ve fotokopisi,
  • Başvuru sahibinin kimlik kartı aslı ve fotokopisi,
  • Vize sahibinin gelir durumunu gösterir belge,
  • Banka hesap dökümleri ve maaş bordroları gibi ekonomik durum belgeleri,
  • Vize talep eden kişinin aile bireyine ait uluslararası doğum belgesinin onaylı hali,
  • Başvuru sahibine ait 2 adet biyometrik fotoğraf,
  • Rusya’da oturma iznine sahip olan aile bireylerinin oturma izni ve çalışma belgeleri örnekleri,
  • Rusya’da ikamet edilecek olan adresin tapu fotokopisi ya da kira kontrat örneği,
  • Rusya’da evlenme söz konusu ile evlenen kişilerin uluslararası evlilik belge fotokopisi,
  • Türkiye’de evlenip gidilecek ise evlilik cüzdanı fotokopisi,
  • Seyahat için gerekli olacak sağlık sigorta poliçesi,
  • 18 yaş altı çocuklarda seyahate izin veren vekalet yazısı veya velayet onayı,

Bunların yanında vize başvurusu yapan kişinin yeterli düzeyde Rusça bildiğini kanıtlayan dil sertifikası, boşanma söz konusu ise yeminli tercüme ile düzenlenmiş boşanma ilamı istenilen evraklar arasında yer almaktadır.

Rusya hem yüzölçümü bakımından hem de nüfus bakımından dünyanın en büyük ülkeleri arasında yer almaktadır. Burada yaşayan kişilerle evli olan Türk vatandaşları daire birleşim vizesine başvuru yaparak Rusya’da uzun süre kalma hakkı elde edebilmektedir.

 

Aile birleşim vizesi ne başvuran kişilerin dikkat etmesi gereken en önemli hususlardan birisi de sizlerden istenilen evrakları eksiksiz hazırlamanızdır. Rusya aile birleşim vizesi sırasında prosedürlere gereğinden fazla önem veren ülkelerden biridir. Bu nedenle bu ülkeye vize işlemi yapacağınız zaman evrak konusunda gereken hassasiyeti göstermeniz gerekmektedir.  

 

Aile Birleşimi İçin Verilen Rusya Oturum İzni Hakkında Önemli Notlar

Oturum izninizi aile birleşimi yoluyla alacaksanız fotoğrafınız dışındaki tüm evraklarınızın hepsini Rusya’dan almanız gerekmektedir. Tercümeleriniz ve sağlık raporu dahil Türkiye’den alınan hiçbir evrak Rusya aile birleşimi ile oturum izni başvurunuzda kabul edilmeyecektir. Rusya’da aile birleşimi veya evlilik yoluyla başvurduğunuz oturum izni için istenen belgelerin hepsi Rusya’daki bir noter tarafından tasdikli olması ve tercümesi istenen tüm evrakların yine Rusya’da noter tarafından tasdikli ve Rusça tercüme olması gerekmektedir. Rusya aile birleşimi yoluyla oturum izni verilmeden önce verilen geçici oturum iznini aldıktan sonra her yılın ocak ve şubat ayında maaşınızı ya da geçiminizi gösterir belgenizi ve vergi kayıt belgeniz ile birlikte yaşadığınız yerdeki Rusya Federal Göç Bürosu’na başvurmanız gerekmektedir. Bu başvuru Rusya’da yaşadığınıza dair ikametinizi belirtmek için gereklidir.

Rusya Aile Birleşimi Vizesi 2021

Rusya’da bulunan eş ile ya da aile üyesi ile beraber yaşmak isteyen kişilerin Rusya aile birleşimi vizesi alması gerekecektir. Bunun için Rusya’da yaşayan aile üyesinin ya da eşin Rusya vatandaşı olması veya Rusya’da yasal ikamet izninin olması gerekmektedir. Rusya’da yaşayan akrabanın birinci dereceden akraba olması gerekiyor. Ayrıca Rusya’da bulunan aile üyesinden vize başvurusu için davetiye almalısınız.

Rusya aile birleşimi için Türkiye’de uzun süreli oturum izni başvurusunda bulunulmamaktadır. Öncelikle Türkiye’de geçici oturum izni başvurusunda bulunmalı, Rusya’ya gidince Rusya Göç Bürosu’na uzun süreli oturum izni başvurusunda bulunmalısınız.

Rusya aile birleşimi vizesi için öncelikle Türkiye’de bulunan Rusya temsilciliklerine başvurmanız gerekmektedir. Vize başvurusu için öncelikle Rusya vizesi başvuru merkezinden ya da Rusya Konsolosluğu’ndan randevu almalısınız. Daha sonra internet üzerinden Rusya vize anketini doldurarak çıktı almalı ve gerekli belgeleri randevu tarihine kadar hazırlamalısınız. Randevu tarihinde başvuru yapacağınız yerde olmalı ve vize harcını yatırarak vize başvurunuzu başlatmalısınız.

Rusya aile birleşimi vizesi alındıktan ve Rusya’ya gittikten sonra Rusya Göç Bürosu’na oturum izni başvurusunda bulunmalısınız.

 

TOP